Waarde van sportevenementen vergroten met nieuw initiatief

In augustus is het EK Beachvolleybal in Arnhem en Apeldoorn. In aanloop naar dit topsportevenement komen breedtesport-activiteiten samen in de 'TeamNL Sport Experience'. De eerste editie was op 9 mei in Apeldoorn.
Gepubliceerd op: 14-mei-2024

Sportbeleving 

TeamNL Sport Experience is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en heeft als doel de maatschappelijke waarde van sportevenementen te vergroten. Op donderdag 9 mei 2024 vond de eerste editie plaats in Apeldoorn. In aanloop naar het EK Beachvolleybal in augustus vinden de breedtesportactiviteiten ook in Nijmegen en Arnhem plaats. Van crossen over een pumptrack en je handbal skills trainen tot smashen tegen de volleybal smashmeter, sprinten over de atletiekbaan en nog veel meer. De TeamNL Sport Experience is een gratis sportbelevingservaring voor jong en oud.

Portret Helga Witjes

Iedereen kan meedoen

Ontzettend mooi dat we samen met VWS, NOC*NSF en de organisatie van het EK Beachvolleybal de TeamNL Sport Experience dit jaar meerdere keren in Gelderland huisvesten. Zo gebruiken we met elkaar de kracht van een groot internationaal sportevenement als het EK Beachvolleybal om Nederland in beweging te brengen, met de prestaties van de TeamNL atleten als inspiratie. Het is prachtig dat alle Gelderse inwoners kunnen meedoen en ik kijk ook uit naar de volgende edities in Arnhem, Apeldoorn en Nijmegen. 

Helga Witjes

Gedeputeerde sport

Meer info

Meer informatie over de TeamNL Sport Experience.