Extra capaciteit of expertise nodig voor versnelling woningbouw? Bekijk de mogelijkheden

26-02-2021
257 keer bekeken

Gemeenten kunnen sinds november 2020 subsidie aanvragen voor inhuur van tijdelijke capaciteit of expertise. Bijvoorbeeld op het gebied van stikstof, bestemmingsplanprocedures, afhandelen van vergunningen, natuurinclusief bouwen, mobiliteit of flora en fauna.

Zo’n 15 gemeenten maken al gebruik van deze subsidie. 

De subsidie kan gebruikt worden om met tijdelijke capaciteit of externe experts problemen op te lossen die het versnellen van de woningbouw in de weg staan. Dit is een van de laagdrempelige acties die wij als provincie ondernemen om het ontwikkelproces van woningen te versnellen.

Ondanks dat in 2020 6% meer nieuwbouwwoningen werden opgeleverd dan in 2019 (het hoogste aantal sinds jaren), is de woningnood in Gelderland allerminst opgelost. Er zijn sneller meer woningen nodig. Naast nieuwbouw laten we de woningvoorraad bijvoorbeeld ook groeien door transformatie en het splitsen van woningen.

Klik hier om meer te lezen over deze regeling

Of neem contact op

Procedures versimpelen
Met ons Actieplan Wonen zorgen we voor meer woningen. We werken nauw samen met regio’s, gemeenten, woningcorporaties, ontwikkelaars, beleggers en bouwers. De subsidieregeling voor extra capaciteit of expertise voor gemeenten is onderdeel van actie 3.
Naast deze subsidieregeling ondersteunen we gemeenten ook bij het versneld toevoegen van zelfstandige woningen aan de voorraad door splitsing te vereenvoudigen. Ook parkeren en nieuwe vormen van mobiliteit kunnen een struikelblok vormen bij (vooral) binnenstedelijke ontwikkeling. Gemeenten kunnen een beroep doen op de provincie voor informatieverstrekking en hulp bij de invoering van aangepaste parkeernormen.
 

Afbeeldingen

Twitter

Cookie-instellingen