Gelderland geeft starters meer kans op een woning

23-11-2020
210 keer bekeken

Gedeputeerde Peter Kerris: “Starters staan buitenspel op de woningmarkt. Er zijn te weinig starterswoningen en de woningen die er zijn, kunnen starters niet betalen. Met een goedkope lening willen we starters meer kans geven op een betaalbare woning.”

Provincie Gelderland wil meer starters een kans geven op een woning door mee te betalen aan de startersleningen van gemeenten. Nog te weinig gemeenten doen mee aan de landelijke startersregeling. Daarom zetten we € 4 miljoen in om alle gemeenten in Gelderland over de streep te trekken. Hiermee moeten 1.000 starters aan een woning worden geholpen. De eerste leningen zijn verstrekt: de eerste door gemeente Nunspeet en gemeente Zevenaar volgde al snel. 

Een goedkope lening

De Starterslening van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) overbrugt het verschil tussen de prijs van een starterswoning en het bedrag van de hypotheek. De eerste 3 jaar betalen huishoudens geen rente en aflossing op de starterslening. Onze bijdrage wordt na terugbetaling opnieuw ingezet (revolverend) om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk starters van de lening gebruik kunnen maken. Starters kunnen de starterslening via hun eigen gemeente aanvragen.

Actieplan Wonen

Naast de Starterslening investeren we in de bouw van betaalbare woningen. Met het Actieplan Wonen zetten we € 30 miljoen in om onder andere de bouw van 45.000 woningen te versnellen op 50 bouwlocaties.

Lees meer over de starterslening en de voorwaarden.

Afbeeldingen

Twitter

Cookie-instellingen