Gelderse 1.½ Woonweek is gestart!

18-11-2020
127 keer bekeken

Tot en met 27 november organiseren we de ‘Gelderse 1½ Woonweek’ en zetten we de schijnwerpers op acties uit het Actieplan Wonen. Centraal grote uitdaging ‘Hoe kunnen we de bouw van 45.000 woningen in Gelderland versnellen, waarbij we ook oog hebben voor flexibel en betaalbaar wonen'?

Tijdens de Woonweek is er anderhalve week lang gelegenheid van elkaar te leren, (regionaal) nieuws uit te wisselen en elkaar, virtueel, de hand te reiken. Om daarna weer goed geïnformeerd en geïnspireerd aan de slag te gaan.

Programma 18 november

Bekijk het eerste Gelderse woonjournaal over de impact van COVID-19 op de woningbouw, de versnelling van de woningbouw in Gelderland, een mooie impuls voor startersinitiatieven in de Achterhoek en het samen werken aan goede huisvesting voor arbeidsmigranten. Gasten zijn Inge Klein Gunnewiek (wethouder wonen Winterswijk) en Wido Scholte (procesregisseur huisvesting migranten Gelderland) en Peter Kerris. De presentatie van de woonjournaals is in handen van Angelique Krüger. 

Tijdens de lunch kun je luisteren naar een podcast, een persoonlijk gesprek met gedeputeerde Peter Kerris; wie is hij, wat drijft hem en wat is zijn visie op wonen. Luister mee.

Gelderse 1,5 Woonweek

Gedurende 1,5 week laten we op verschillende momenten en manieren zien waar en hoe de acties uit het Actieplan Wonen worden opgepakt.
Sluit aan bij één van de woonwebinars: over de starterslening, het oplossen van knelpunten bij woningbouw en de samenwerkingstafel middenhuur. Of meld je aan voor de woontelefoons. Bij de woontelefoons kun je 1-op-1 je vragen kwijt over twee nieuwe subsidieregelingen die per november online staan: ‘Inhuur tijdelijke capaciteit en expertise door gemeenten’ en ‘Collectieve Wooninitiatieven’.
Tijdens de woonweek zenden we nog een woonjournaal uit over onder andere de woonbestemming van leestaande panden. En verheug je op een Gelders Gesprek tussen Peter Kerris en burgemeester Marcouch van Arnhem. Kijk voor meer informatie op www.gelderland.nl/woonweek

Interessant voor

Deze bijeenkomst is interessant voor gemeenten, regio’s, woningcorporaties, bouwers, beleggers en ontwikkelaars.

Aanmelden

Aanmelden voor de Woonweek en de diverse programmaonderdelen gebeurt afzonderlijk. We raden je aan om, wanneer je je aanmeldt voor een woonwebinar of woontelefoon, je ook aan te melden voor de Woonweek. 

Afbeeldingen

Twitter

Cookie-instellingen