Wooncafé 26 juni 2020: een hele bijzondere ...

02-07-2020
583 keer bekeken

Op 26 juni zonden we het wooncafé live uit vanuit café De Staat met méér gasten dan in onze eerdere 2 wooncafés. De gesprekken gingen over grote bouwlocaties en kleinere wooninitiatieven. Het werd een bijzondere uitzending ...

Het was net als een vrijdagmiddagborrel: Peter Kerris sprak aan de cafétafel met Desirée Uitzetter (directeur Gebiedsontwikkeling Bouwfonds Property Development) en Esther Geuting (directeur Stec Groep) over de Woningbouwalliantie: het landelijke pleidooi om miljarden euro’s vrij te maken voor betaalbare en duurzame woningen. En over anticyclisch bouwen, dus juist wél meters maken in onzekere tijden. 

Kleinere wooninitiatieven
Maar er schoven meer gasten aan: Cora van de Bovenkamp (initiatiefnemer van Welkom) vertelde over de zoektocht naar woonruimte voor dak- en thuislozen. Peter feliciteerde Erwin van den Berg (voorzitter van Vereniging CPO in Vogelvlucht uit Ermelo) met het feit dat in Ermelo het bestemmingsplan voor 34 betaalbare woningen voor starters en doorstromers ter inzage ligt. Erwin vertelde over de weg daar naartoe. 

De Knarrenhof is een sociale ondernemer op het gebied van wonen en zorg. Dat het lastig is om een locatie te vinden en een financiering voor elkaar te krijgen, konden Ans Bosma en Nel Sangers vertellen.

Koen de Kruif zet zich al jaren in voor de Coöperatieve Vereniging Ecodorpen Gelderland. Het is de kroon op zijn inzet en die van velen anderen, dat het startsein klonk voor het eerste ecodorpin gemeente Overbetuwe.

Kijk hieronder waarom het een bijzondere uitzending was (weet: we maken het goed)

 

Afbeeldingen

Wooncafé 26 juni 2020

Twitter

Cookie-instellingen