Challenge MHSIG: Achtbaan achter de schermen

18-03-2021 0 reacties

De locaties van de challenge zijn definitief, de inschrijvingen voor groepen gesloten. Nu breekt een spannende tijd aan. Wie gaan er met de locaties aan de slag en wat worden de plannen? Floris Valkenburg en Aukje Las, projectleiders van de challenge, geven een korte update.

Floris: “De eerste groepen zijn geselecteerd en we staan te popelen om ze aan jullie voor te stellen. Maar dat kan pas als zeker is dat de groep en de locatie een match is. Wat maakt het nu zo spannend? Nou, het meest korte antwoord daarop is financiering.”

“Iedereen die ooit een huis heeft gekocht of bezig is om een huis te kopen, weet dat financiering altijd een spannend en soms ook ingewikkeld onderdeel is van het proces. Voor deze locaties en groepen is dat nog complexer. De gemeenten staan de groepen bij waar mogelijk. Zodra er groen licht is, stellen we de groepen aan jullie voor”, vervolgt Floris.

Ondersteuning

Staat de challenge tot die tijd op pauze? “Zeker niet!”, aldus Aukje. “Er komt veel op de groepen af. De gemeente heeft ingestemd met de eerste versie van hun plan. Maar dat betekent niet dat het plan af is en klaar om te realiseren. Terwijl ze druk zijn met het rondkrijgen van de financiering, worden de groepen door verschillende partijen geholpen om hun plannen verder te brengen.”

Aukje: “Zo worden ze begeleid door de Leefbaarheidsalliantie en kunnen ze gebruik maken van een training door de Woningbouwvereniging Gelderland. Ook zijn er vanuit de provincie verschillende vormen van ondersteuning mogelijk rondom de realisatie van Collectieve Wooninitiatieven”.

De komende tijd kun je hier meer over lezen en stellen we verschillende mensen en partijen voor die achter de schermen de deelnemers van hulp voorzien. Te beginnen met Flip en Lilian van de Leefbaarheidsalliantie.

Blijf op de hoogte!

Zie www.mijnhuisstaatingelderland.nl voor alle locaties en meer informatie.

En meld je aan voor de nieuwsbrief van Actieplan Wonen van provincie Gelderland.

 

Over de challenge
Veel mensen zoeken naar een huis, ook in Gelderland. Als provincie willen we deze woningzoekenden helpen. We zien een deel van de oplossing in de gebouwen die nu leeg staan. Met de challenge ‘Mijn huis staat in Gelderland!’ koppelen we woningzoekenden aan deze leegstaande gebouwen. Samen met ons maken zij een plan, verbouwen ze de gebouwen naar woningen en de directe omgeving naar een leefbaar gebied.

0  reacties

Cookie-instellingen