Update challenge ‘Mijn huis staat in Gelderland!’

29-01-2021 0 reacties

Na de voortvarende start van de challenge hebben ruim 50 locaties uit heel Gelderland zich aangemeld. Hieruit zijn inmiddels zes locaties definitief geselecteerd. Ben of ken jij een groep die een eigen woning wil bouwen? Wees er snel bij! Aanmelden kan alleen nog voor de locatie Nijbroek.

Samen met de betrokken gemeenten zijn we nu op zoek naar groepen deelnemers die met deze locaties aan de slag willen, om zo woningen of een woongemeenschap te ontwikkelen (middels Collectief Particulier Opdrachtgeverschap). 

Zes unieke locaties

De geselecteerde locaties zijn te vinden in Maasbommel, Appeltern, Nijbroek, Wezep, Buurmalsen en Dieren. Het gaat om vier voormalige scholen, een buurthuis en een boerderij erf; ieder met hun eigen charme en mogelijkheden. In Wezep en Dieren is al een groep gestart met de oriënterende fase gestart. De locaties MaasbommelAppeltern en Buurmalsen zijn bezig met de definitieve selectie van de groepen. Nijbroek zoekt nog naar bewoners. Klik op de locaties voor meer informatie.

Over de challenge

Veel mensen zoeken naar een huis, ook in Gelderland. Als provincie willen we deze woningzoekenden helpen. We zien een deel van de oplossing in de gebouwen die nu leeg staan. Met de challenge ‘Mijn huis staat in Gelderland!’ koppelen we woningzoekenden aan deze leegstaande gebouwen. Samen met ons maken zij een plan, verbouwen ze de gebouwen naar woningen en de directe omgeving naar een leefbaar gebied.

Blijf op de hoogte!

De komende tijd laten we je kennismaken met de groepen die met de verschillende locaties aan de slag gaan. Samen met hen houden we je op de hoogte van hun ervaringen en vorderingen.

Zie www.mijnhuisstaatingelderland.nl voor alle locaties en meer informatie! 

 

Challenge MHSIG en SteenGoed Benutten
Via het programma SteenGoed Benutten draagt de challenge bij aan het Actieplan Wonen
14 acties voor 45.000 woningen: sneller, betaalbaar en flexibel.

0  reacties

Cookie-instellingen