Buurmalsen laatste locatie challenge MHSIG

23-12-2020 0 reacties

De kavel van de voormalige basisschool aan de Groeneweg in Buurmalsen is de laatste locatie van Mijn huis staat in Gelderland. Dit gebouw staat al een langere tijd leeg en de challenge maakt het mogelijk om daar 12 tot 15 nieuwe woningen te realiseren.

De locatie ligt aan de Groeneweg 19 in Buurmalsen. In 1955 is hier een school gebouwd. Deze staat op de grens van het dorp Buurmalsen. Inmiddels is de school niet meer in gebruik en de gemeente West Betuwe wil de locatie graag als woongebied invullen. Het leegstaande pand verdwijnt en daar is ruimte voor 12 tot 15 nieuwe betaalbare huizen. Er kunnen dan ook meerdere groepen aan de slag binnen dit project.

Gaan jullie de uitdaging aan?

Voor de toekomstige huizen geeft de gemeente uitgangspunten mee. Deze punten zijn opgesteld door een onafhankelijk adviesbureau. Zij voerde in opdracht van de gemeente een zogenaamde Ruimtelijke Verkenning uit. Zo’n verkenning analyseert de situatie, geeft meer inzicht in woningbehoefte van de kern en kijkt naar wat er mogelijk is. Ook geeft het kaders en mogelijke denkrichtingen. 

Meer weten over deze locatie, de mogelijkheden en de planning? Lees meer over locatie Buurmalsen.

0  reacties

Cookie-instellingen