Geslaagde kijkdag 'Mijn huis staat in Gelderland'

28-09-2020 0 reacties

In 5 gemeenten staan 5 locaties te wachten op handige handen en goede ideeën.

De vijf locaties die meedoen aan de challenge zijn in Maasbommel, Appeltern, Nijbroek, Wezep en Dieren. Vijf unieke locaties, met elk hun eigen charme en mogelijkheden. De enthousiaste gemeentes stelden op 26 september hun gebouwen open voor geïnteresseerde groepen en individuen, die nadenken over het meedoen aan de challenge om er een mooie woonlocatie van te maken.

De kijkdag leverde veel belangstellenden op, ondanks de overwegende grijze dag. Enthousiasme voor de locaties de plannen was groot. Daarnaast werden kansen en onstakels besproken.

De gedeputeerde Peter Kerris bezocht dorpshuis de Hanze in Maasbommel, Basisschool De Klepperbelt in Wezep, Plan 26 in Nijbroek en de Willem Kolling Nutskleuterschool in Dieren. Stuk voor stuk gebouwen en locaties die goed aansluiten bij wat de challenge voor ogen houdt. Het creëren van een plek waar duurzame woningen kunnen worden gebouwd, die aansluiten bij de huidige woon- en leefomgeving.

Vanaf 1 oktober is het mogelijk om je per locatie aan te melden om mee te doen aan de challenge. Deze aanmeldingsperiode duurt tot 1 november 23:59 en 1 december wordt de selectie bekend gemaakt.
De de gemeente zoekt een groep met het beste idee. Deze groep mag het gebouw kopen en met een aannemer aan de slag.

Lees hier meer over de locaties

0  reacties

Cookie-instellingen