Twee nieuwe locaties voor de challenge

16-09-2020 0 reacties

De twee nieuwe locaties van de challenge 'Mijn huis staat in Gelderland' liggen in de gemeente West Maas en Waal. Ga jij de challenge aan in het oude dorpshuis De Hanze in Maasbommel of de Gravin van Rechterenschool in Appeltern?

Laat het oude dorpshuis De Hanze in Maasbommel weer leven

Het voormalige dorpshuis De Hanze aan de Meester van de Venstraat 2 was tientallen jaren het kloppend hart van Maasbommel. Sinds de oplevering van het nieuwe dorpshuis in 2019 staat het pand leeg. Het is één van de gebouwen die de identiteit vormen van Maasbommel. Natuurlijk moet er opgeknapt worden, maar in combinatie met het omliggende gebied ligt er een mooie kans.

Wij zoeken een nieuwe invulling voor dit voormalig dorpshuis. Het gebouw is zeer geschikt om ruimte te geven aan 4 woningen. Het gebouw heeft een oppervlakte van 550 m2 en staat op een kavel van 1.290 m2.

Lees hier meer over de locatie Maasbommel


Wonen in de oorspronkelijke Gravin van Rechterenschool?

In Appeltern aan de Spitsestraat staat de prachtige monumentale voormalige Gravin van Rechterenschool uit 1953. Deze school is vernoemd naar de gravin van Rechteren, die door een schenking de stichting van deze school mogelijk maakte. De school is inmiddels verhuisd maar bestaat nog steeds en is een van de oudste bijzondere scholen in Nederland. Het schoolgebouw bestaat uit 2 lokalen en enkele bijruimtes.

Wij zoeken een nieuwe invulling voor deze voormalige school. Het gebouw is zeer geschikt om - met behoud van de historische kenmerken - ruimte te geven aan drie à vier woningen of een bijzondere woongroep bijvoorbeeld. Het gebouw heeft een oppervlakte van 450 m2 en staat op een kavel van circa 2.000 m2.

Lees hier meer over locatie Appeltern


Interesse? Kom naar de kijkdag op 26 september!

In verband met de COVID-19 richtlijnen, zijn er deze dag tijdsloten om te komen kijken. Kijk voor meer informatie op: www.westmaasenwaal.nl/challenge

Waarom een challenge?
Veel mensen zoeken naar een huis, ook in Gelderland. Als provincie willen we deze woningzoekenden helpen. We zien een deel van de oplossing in de gebouwen die nu leeg staan. Met ‘Mijn huis staat in Gelderland’ willen we woningzoekenden koppelen aan deze leegstaande gebouwen. Samen met ons maak je een plan, verbouw je de gebouwen naar woningen en de directe omgeving naar een leefbaar gebied.
Vorm je eigen woongroep
Verschillende teams van nieuwe buren gaan indruk maken met het ombouwen van een leegstaand gebouw tot een mooi thuis en dragen bij aan het verduurzamen van hun wijk. Wil jij samen met anderen bouwen aan je eigen huis? Vanaf 1 oktober 2020 gaan we op zoek naar woningzoekenden die de uitdaging aandurven om bijvoorbeeld een dorpshuis of school om te toveren tot mooie en prettige woonomgeving.

0  reacties

Cookie-instellingen